Wanneer kan ik 5km hardlopen?

Wanneer kan ik 5km hardlopen?

Ik krijg de laatste tijd steeds meer en meer de indruk, dat veel mensen het heel moeilijk hebben met hardlopen. Er zijn ook veel mensen, die met hardlopen beginnen. Ze schaffen een hele handige app aan, downloaden een schema van internet, of veel beter– beginnen ze met een cursus voor beginners, gezellig in een groepje, die jammer genoeg toch een tikje zwaarder is dat ze hebben verwacht.

Ze volgen netjes de instructies, de eerste week, de 2de week – oh, wat is het zwaar, maar wel lekker. Lekker knallen!!! Oeps de 3de week wordt het al moeilijker, maar toch, we gaan lekker mee. 4de week – hm, ik voel me niet lekker, griepje? Te veel gewerkt. Maar ja – lopen is gezond, ik ga gewoon door.
Oh jee de 5de week – toch griep of zelfs een blessure? Nee toch, ik was zo goed bezig?  Ok, dan maar even pauze nemen. De cursus is toch al afgelopen. En het schema, of app, heb ik nog. Dan maar even uitrusten en dan beginnen we opnieuw. Hm, voor de hoeveelste keer? Ben ik wel verder gekomen? Is mijn blessure weg, of komt die weer terug? Weer griep? Ik snap het niet.

Herken je dat? Ken je iemand in je vriendenkring, die dit doormaakt? Of herken je dat bij jezelf?

Je bent niet de enige!! Er zijn er heel veel zoals jij. Echt heel veel mensen, met deze problemen. En vooral tussen de VROUWEN.

Ik herken dit ook. Ook ik heb last van griepjes of kleine pijntjes gehad, weer stoppen, weer beginnen. Oeps – weer te hard. Aha TE HARD! En TE SNEL hetzelfde willen zijn als die anderen. Iedereen loopt vandaag  toch 10km? Nou, echt niet!

Ik kwam er achter, dat ik misschien eerst beter kan leren ontspannen. Naar mijn lichaam luisteren, mijn eigen tempo ontdekken. Ok, ik ben zelf trainer, maar toch – het was niet makkelijk! Ik heb heel veel geleerd en ervaren. Ook tijdens het  begeleiden van andere vrouwen.  Ontspanning, rust, ademhaling, leren naar je lichaam luisteren, leren weer voelen. Dan kom je verder. Dan heb je meer kans, dat je juist meer energie overhoudt, dan andersom.  Dat je fitter wordt, sterker en je zelfvertrouwen gaat groeien!

Rustig opbouwen, nog rustiger, dan je dacht! Tsja. Voor iedereen gelden andere schema’s. En als je leert, hoe je lichaam werkt, wat jouw grenzen en belemmeringen zijn, dan kan je makkelijker de opbouw van de training inschatten. Geef je zelf tijd. Ga niet met de kudde mee. Iedereen is anders!

Wil JIJ graag op andere manier beginnen met hardlopen of loop je al tijdje hard, maar je wilt bewust hardlopen, je wilt weten wat je met ademhaling kan bereiken, hoe je efficiënter kan hardlopen, wat kan voelen en begrijpen voor je tijdens het lopen betekenen?

Neem contact met mij op


Ervaringen van anderen:

RECENSIES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *