STAPPENTELLER – een gezonde verslaving.

STAPPENTELLER – een gezonde verslaving.

Paar dagen geleden heb ik voor mijn studie een onderzoek gelezen over bewegen en depressie. Er is bewezen dat ongeveer 7000 stappen helpen bij depressive gevoelens. Vanuit mijn nieuwsgierigheid heb ik een eenvoudige stappenteller app gedownload op mijn telefoon en ging ik mijn stappen registreren. Ik wist, dat ik de laatste tijd eigenlijk veel te weinig bewoog, maar dit was echt te weinig. Ik kwam echt niet aan de 7000 stappen! En bleef ver van die 10.000 stappen die aanbevelen worden om de algemene gezondheid te bevorderen!! Ik was meteen gemotiveerd om meer te gaan lopen en de stappen bij te houden. Paar keer de trap thuis lopen, en ik was weer dichtbij het doel. LEUK is dat!!! En wat is nog leuker? Dat ik me echt beter voel!

HOEVEEL STAPPEN PER DAG MAAK JIJ, vooral nu tijdens de corona periode?

TIPS:

  • Maak een rondje door je huis en tel je stappen op. Elke keer een rondje tussen het zitten door brengt je dichtbij die 10.000!!
  • Schaf een stappenteller die werkt op basis van beloning, bijv. “Goed gedaan!”, “Nog 120 stappen en je hebt je doel gehaald!”, Je hebt de volgende reisdoel gehaald!”. Wanneer we beloning krijgen zijn we gemotiveerd om verder te gaan. Dus oppassen met apps, die je “straffen” omdat je het doel nog niet gehaald hebt, bijv. “Looser, je hebt vandaag te weinig gedaan!”.
  • Deel je doelen, activiteiten met vrienden, of nog beter spreek met vrienden af en maak een spelletje er van. Motiveer positief elkaar!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *