Wie ben ik

Wie ben ik

Ludka VloemansMijn naam is Ludka Vloemans

Ik kom oorspronkelijk uit Tsjechië waar ik vanaf de jonge jaren veel gesport heb, van turnen, skiën, fietsen, wandelen tot atletiek als hoofdsport. Hier is ook, voor mij kenmerkend, een grote liefde voor de natuur ontstaan. Ik ben geïnteresseerd in de mens in zijn geheel, bewonder de kracht van eenvoud, de invloed van natuur op de mens en de mogelijkheden van elk individu. Beweging is een belangrijke, natuurlijke eigenschap van de mens

Mijn grote doel en visie is het leveren van een bijdrage aan het creëren van een respectvolle en liefdevolle wereld. Dat doe ik door mensen bewust te maken van hun eigen grote potentieel en het recht/de verplichting om deze te gaan inzetten en vervullen.

Waarom vertel ik over mijn doel? Omdat je dan beter begrijpt, waarom ik dingen doe.

Ik geloof er in, dat als wij met z’n allen bewust worden, we makkelijker op basis van onze eigen krachten gaan groeien, ontwikkelen en onze talenten gebruiken. En dat we dat allemaal op basis van liefde en respect gaan doen. En dan kunnen we samen beter wereld creëren.

Ik ben er van overtuigd dat we dit alleen kunnen, als wij beter gaan voelen. Als wij weer ons eigen lichaam kunnen voelen, het waar kunnen nemen en bewust mee om kunnen gaan.

Ik ben mijn hele leven met sport bezig geweest. Door zelf te sporten en te studeren (opleidingen) Op basis van al mijn ervaringen en studies ben ik tot de conclusie gekomen dat we allemaal een hele belangrijke basis hebben. En dat is ademhalen en voelen. Iets wat baby’s als eerste inzetten om de wereld om hen heen te gaan verkennen en leren begrijpen. We hebben het met z’n allen gekund en kunnen we het nog steeds.

Eén van de mogelijkheden om dit weer te activeren, terug bij ons zelf te komen, ons eigen te respecteren, in ons zelf weer te gaan geloven, is volgens mij ADEMHALING en BEWEGING. Bewust gebruik maken van ons heel lichaam. Voelen, wat we doen, voelen hoe we ademhalen, voelen, waarmee we bezig zijn,….. ons heel lichaam gebruiken om vooruit te komen, om beter te worden, om te ontwikkelen, om te groeien. Niet alleen onze hoofd.

Zelf loop ik vaak op blote voeten (ook hardlopen), ik mediteer dagelijks en doe ademhalingsoefeningen. En ik douche af met koud water :).