Wie ben ik

Wie ben ik

Ludka Vloemans

Mijn naam is Ludka Vloemans

Ik kom oorspronkelijk uit Tsjechië. In mijn hele leven ben ik op verschillende manieren in aanraking gekomen met beweging en sport. Eerste als een buiten spelende kind, later om met mijn goede sportprestaties te laten zien hoe sterk ik ben. Of  onbewust als een  “vechten/vluchten”  modus te gebruiken. Ik was altijd heel veel buiten te vinden en is hier mij kenmerkend een grote liefde voor de natuur ontstaan. Inmiddels gebruik ik beweging en sport om gezond te blijven en te genieten.

Naast mijn eigen ervaringen heb ik ook veel studies en cursussen op dit gebied gevolg en altijd als trainer/bewegins coach heb gewerkt (bijv. als een docent lichamelijke opvoeding, personal trainer, manager van bedrijfsfitness). Door de jaren heen kwam ik steeds meer in aanraking met oververmoeidheid bij de bezoekers van de sportscholen, vooral in het bedrijfsfitness was het veel voorkomende klacht.

Na overlijden van mijn broer had ik het ineens zelf te maken met emotionele stress, vermoeidheid, allerlei lichamelijk klachten. Daar is mijn interesse wat betreft de mens als geheel begonnen. Ik leerde me zelf kennen, ik leerde wat doet te veel sporten met mij, wat doet zitten met mij, wat doet onprettige werkomgeving met mij,……  Wat werkt voor mij (en wanneer) om  me prettig te voelen en gezond te zijn en blijven.

Al mijn kennis en ervaringen gebruik ik om ook andere mensen te helpen naar gezonder en prettiger leven. Ik blijf me verdiepen in alles wat mens op dit pad kan helpen.

Wat kan je in mijn trainingen verwachten? Even stoppen en durven na jezelf te kijken, voelen, rustig gaan bewegen, werken met ademhaling, leren rusten om te herstellen en eventueel slechte voedingsgewoonte aan te pakken. Later gaan we de conditie en daarmee vertrouwen in jezelf opbouwen en je leert de nieuwe gewoontes in je dagelijks leven toe te passen.

IK WERK SAMEN MET: