Recensies

Recensies

Voorbeelden van de behaalde doelen van mijn klanten:

  • Het jaren gewenste doel “afvallen” aangepast naar “kunnen ontspannen, tijd  voor zichzelf maken en zich fitter voelen”. Nieuwe gewoontes aangeleerd, ontspannen geworden en 5 kg in 2 maanden afgevallen.
  • Zelfstandig 1 uur in het bos kunnen wandelen (ipv 10 minuten op een asfaltweg). Doel binnen 6 maanden gehaald.
  • Zelfstandig 1 uur kunnen hardlopen (ipv geen 10 minuten). Doel binnen 1 jaar gehaald met “bonussen” –  de inspanning en ontspanning ook op de werkvloer goed kunnen afwisselen, rustiger en meer gefocust geworden, beter kunnen onthouden, prettiger geworden in omgang met andere. Duur begeleiding totaal – 2 jaar.
  • Het beklimmen van 5 bergen van 5000m en hoger in Nepal . Gelukt. Het doel hebben maar 3 deelnemers van de groep van 12 gehaald, waaronder ook mijn klant. Duur begeleiding 8 maanden.
  • Onder begeleiding 1 uur kunnen wandelen (ipv geen beweging). Het doel binnen 1 jaar bereikt. Begeleiding duurde 2,5 jaar.
  • Techniek van barefoot hardlopen aanleren. Na 3 trainingssessies de goede techniek aangeleerd. Inmiddels 3 jaar zelfstandig 1 – 2 uur kunnen hardlopen zonder blessures.
  • Chronische vermoeidheid overwinnen en terug kunnen keren naar een oude hobby (autocross op een wedstrijdniveau).  Gelukt na een begeleiding van 1 jaar.  Na 2 jaar terug op de crossbaan.

 

Karin Buckens over hardlopen:

Ludka heeft me leren hardlopen, rustig opgebouwd en goed kijkend wat ik aankan. En nu is het leuk! Ik vind het heerlijk om te doen. Een aanrader!


Sandra Achterberg over cursus: Techniek lopen op blote voeten:

kaartje-sandra


 

Aukje over blote voeten wandeling:

Ludka weet met haar enthousiaste persoonlijkheid, haar kennis en ervaring mensen op een natuurlijke manier te enthousiasmeren voor het wandelen op blote voeten. Je trekt gewoon je schoenen uit en voor je het weet heb je onder haar begeleiding moeiteloos over de scherpste steentjes gelopen en weet je hoe zacht het aanvoelt om met je voeten in de blubber te staan. Ludka creëert met haar “blotevoetenwandelingen” bewustwording, ontspanning, spel en heerlijk terugkomen bij jezelf.


Een enthousiaste reactie van Ingrid van Ielen na de proefles.Ik ben heel erg blij mee!!

“Vorige week zaterdag een proefles gevolgd bij Naturally FIT – NL. Wat een hoop enthousiasme straalt Ludka uit. Heb tijdens een wandeling in een zeer mooie omgeving erg veel geleerd, wat ik zeker in praktijk ga brengen. Althans ik ga het proberen Nogmaals Ludka enorm bedankt voor de gezellige en leerzame ochtend. Veel succes met alles wat je nog gaat doen!!”

Maart,  2014


“Ik heb in het voorjaar een periode met Ludka getraind. Ze heeft me geleerd om uit te gaan van mijn eigen kracht. Veel aandacht hebben we besteed aan de juiste ademhaling. Ook in rust is dat erg belangrijk, leerde ik van Ludka. Ik heb veel met haar gesproken over mijn blokkades met het hardlopen. We hebben besproken wat ik op bepaalde momenten voor emoties voel waardoor ik als het ware verkramp. Die emoties om te zetten in positieve gevoelens (visualiseren) heeft mij geholpen om steeds verder te komen. Ik heb de trainingen van Ludka ervaren als erg professioneel en prettig. Niet de prestatie alleen is het uitgangspunt, maar het kijken naar de hele mens. Als het op een dag niet gaat vanwege stress of een blessure past Ludka ogenblikkelijk de training aan. Ook een training met gewoon een stevige wandeling gecombineerd met oefeningen is vaak net zo functioneel.

De aanpak van Ludka is persoonlijk, vriendelijk en professioneel en wat nog belangrijker is: het beoogde resultaat wordt behaald.”

Ernie van der Vliet, 2013